17 Απρ 2013


Να δυναμώσει τώρα ο αγώνας ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά

Σε συνθήκες σαν τις σημερινές, που οξύνεται η καπιταλιστική κρίση, ενισχύονται όλοι οι παράγοντες που μπορούν να ωθήσουν πλατύτερα τμήματα της νεολαίας στη χρήση εξαρτησιογόνων ουσιών.
Σ’  αυτές τις συνθήκες προβάλει αναγκαίο να δυναμώσει η συσπείρωση δυνάμεων γύρω από την καταπολέμηση των αιτιών που γενούν και αναπαράγουν  την ουσιοεξάρτηση ως κοινωνικό πρόβλημα.
Σήμερα απαιτείται ένα μαζικό αντιναρκωτικό κίνημα στέρεα δεμένο με το λαϊκό κίνημα που θα έχει προμετωπίδα του το αίτημα για τη δημιουργία ενός Δημόσιου και Ενιαίου Φορέα με επαρκής χρηματοδότηση από τον Κρατικό προϋπολογισμό που θα καλύπτει πλήρως τις ανάγκες της χώρας με υπηρεσίες πρόληψης, θεραπείας, κοινωνικής επανένταξης, έρευνας και αξιολόγησης.
Το ΕΣΥΝ στηρίζει και συμπαραστέκεται στους αγώνες των εργαζομένων στο χώρο της πρόληψης και της απεξάρτησης που δίνουν μάχη για την επιβίωση των φορέων πρόληψης και θεραπείας. Στηρίζει τα δίκαια εργασιακά – μισθολογικά – ασφαλιστικά αιτήματά τους.
Καταγγέλλει τις όποιες προσπάθειες των κυβερνήσεων που σταθερά τα τελευταία δύο χρόνια, με πρόσχημα την κρίση, μειώνουν συνεχώς τη χρηματοδότηση προς τον ΟΚΑΝΑ, ΚΕΘΕΑ, Κέντρα Πρόληψης, 18 ΑΝΩ, ΨΝΘ.
Με την τακτική αυτή και με όπλο το νέο νόμο που έχουν στα χέρια τους, όλοι όσοι  (κόμματα, φορείς, αιρετοί της Τοπικής Διοίκησης) πορεύονται  και στο ζήτημα των εξαρτήσεων με τη στρατηγική της Ε.Ε, λειτουργούν σαν οδοστρωτήρας για τις δημόσιες υπηρεσίες πρόληψης και θεραπείας.
Στοχεύουν
  • στην συντήρηση του φαινομένου αναγορεύοντας σε κύρια μορφή θεραπείας τη χορήγηση υποκατάστατων.
  • στην ιδιωτικοποίηση - εμπορευματοποίηση της πρόληψης – θεραπείας – κοινωνικής απεξάρτησης.
Το ΕΣΥΝ κεντρικά και με τα παραρτήματά του σε όλη την Ελλάδα, θα συμβάλλει με όλες του τις δυνάμεις στην προβολή των αιτημάτων και τη στήριξη των αγώνων των εργαζομένων.
Θα πρωτοστατήσει στην ενίσχυση του αντιναρκωτικού κινήματος και τη συμπόρευσή του με το λαϊκό κίνημα.

Η γραμματεία του Ε.ΣΥ.Ν.
12 – 4- 2013