7 Ιουν 2013

 9ο Διεθνές Τουρνουά Τζούντο «ΙΘΑΚΗ 2013 - MATSUURA CUP» 
Αποστολή από τη Ναγκόγια της Ιαπωνίας, δύο σύλλογοι από την Βουλγαρία, ισάριθμοι από την ΠΓΔΜ και ένας από την Σερβία έχουν δηλώσει συμμετοχή -μέχρι τώρα- στο 9ο Διεθνές Τουρνουά Τζούντο «ΙΘΑΚΗ 2013 - MATSUURA CUP» που θα γίνει στις... 30 Ιουνίου στο Ιβανώφειο Γυμναστήριο Θεσσαλονίκης.

Το καθιερωμένο τουρνουά, που ιδρύθηκε το 2000 από τον διευθυντή του Κέντρου Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕΘΕΑ) Βορείου Ελλάδος,Φαίδωνα Καλοτεράκη και τον καθηγητή φυσικής αγωγής, Αυγερινό Μαϊστρέλλη, παλιό πρωταθλητή του «ΓΣ Ηρακλής», είναι αφιερωμένο στα άτομα που δίνουν αγώνα απεξάρτησης από τις ναρκωτικές ουσίες.


Αγώνες θα γίνουν σε όλες τις κατηγορίες (από παίδων-κορασίδων Β' μέχρι βετεράνων) και εκτός των άλλων θα πάρουν μέρος άτομα που φιλοξενούνται στις θεραπευτικές κοινότητες «ΙΘΑΚΗ» και «ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ», τους οποίους εκπαιδεύει και προπονεί ο Αυγερινός Μαϊστρέλλης.

Ο sensei Μαϊστρέλλης, τεχνικός σύμβουλος του ΓΣ Ηρακλής, τόνισε στοsamurai24: «Αθλητικός στόχος του τουρνουά είναι η προβολή του τζούντο και η συμβολή του στον αγώνα για απεξάρτηση. Όχι η βαθμολογική αξιολόγηση των συλλόγων. Κοινωνικός στόχος μας είναι η συγκέντρωση τροφίμων μακράς διάρκειας για τους άστεγους της Θεσσαλονίκης».

Αυγερινός Μαϊστρέλλης (αριστερά) και Φαίδων Καλοτεράκης, κατά την περυσινή συνέντευξη Τύπου για το τουρνουά τζούντο «Ιθάκη». 

Το «ΙΘΑΚΗ 2013 - MATSUURA CUP»  διοργανώνουν το βαλκανικό τμήμα τουKiwi Judo Club, ο ΓΣ Ηρακλής,  τα ΚΕΘΕΑ "Ιθάκη" και "Προμηθέας", ενώ είναι υπό την αιγίδα της ΕΟ Τζούντο.


Θα πάρουν μέρος αθλητές και αθλήτριες από σωματεία όλης της χώρας, ενώ από την Οσάκα της Ιαπωνίας και την έδρα του Kiwi Judo Club ο sihan Matsuuraθα αποστείλει το κύπελλο και τα μετάλλια!