5 Ιουλ 2013

ΝΕΑ ΑΠΟ ΦΟΡΕΙΣ ΑΠΕΞΑΡΤΗΣΗΣ

ΚΕΘΕΑ
92 ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ ΣΤΗ ΖΩΗ
Νικητές στο αγώνα για μια ζωή μακριά από τα ναρκωτικά βγήκαν δεκάδες νέοι άνθρωποι που ολοκλήρωσαν τα προγράμματα του ΚΕΘΕΑ και αποφοίτησαν το περασμένο Σάββατο. Σε μια περίοδο που η κρίση έχει χτυπήσει σκληρά το χώρο της απεξάρτησης και εν μέσω περικοπών και διαρροών συγχωνεύσεων και απολύσεων για τους φορείς θεραπείας, η τελετή αποφοίτησης που έγινε στο κατάμεστο αμφιθέατρο του Κάστρου της Καλαμάτας αποτέλεσε άλλο ένα δυνατό μήνυμα: Ο χρήστης μπορεί να απεξαρτηθεί και το ΚΕΘΕΑ εδώ και 30 χρόνια έχει αποδείξει ότι είναι απαραίτητο στην ελληνική κοινωνία.
Τα 92 μέλη του ΚΕΘΕΑ που αποφοίτησαν έχοντας ολοκληρώσει τη διαδικασία ψυχικής απεξάρτησης και κοινωνικής επανένταξης, είναι σήμερα υγιή και ενεργά μέλη της κοινωνίας και η ζωντανή απόδειξη της αποτελεσματικότητας του Οργανισμού. Η εκδήλωση άνοιξε με την παρουσίαση της πολύ δύσκολης κατάστασης που αντιμετωπίζει το Κέντρο. Οπως τονίστηκε, η υποχρηματοδότηση και τα μέτρα αποδυνάμωσης των δομών που σχετίζονται με την τοξικοεξάρτηση βάζουν μεγάλα εμπόδια στη συνέχιση αυτού του έργου.
Στην εκδήλωση μίλησαν, μεταξύ άλλων, ο διευθυντής του ΚΕΘΕΑ Χαράλαμπος Πουλόπουλος, ο αντιπρόεδρος του ΚΕΘΕΑ Νικόλας Μουζέλης, ο δημοσιογράφος Κώστας Αρβανίτης, μέλος του ΔΣ του ΚΕΘΕΑ, ο πρόεδρος του Συλλόγου Οικογένειας του τοπικού ΚΕΘΕΑ «Κύτταρο», ενώ παραβρέθηκε αντιπροσωπεία της ΤΕ Μεσσηνίας του ΚΚΕ με επικεφαλής το Νίκο Διασάκο, δημοτικό σύμβουλο.

          ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ ΠΕΜΠΤΗ 4 ΙΟΥΛΗ 2013