6 Δεκ 2013

ΚΕΘΕΑ: 30 χρόνια στη μάχη κατά των εξαρτήσεων
Δημοσίευση: Παρ, 06/12/2013 - 23:06

Καταρρίπτοντας κάθε μύθο που θέλει τους εξαρτημένους «χρόνια άρρωστους» ή «επικίνδυνους», δεκάδες νέοι άνθρωποι συμμετέχουν στη δεύτερη για το 2013 τελετή αποφοίτησης του ΚΕΘΕΑ, που θα γίνει στις 7 Δεκέμβρη, στις 5 το απόγευμα στην αίθουσα τελετών του ΑΠΘ στη Θεσσαλονίκη.
Φέτος συμπληρώνονται 30 χρόνια λειτουργίας των θεραπευτικών κοινοτήτων του ΚΕΘΕΑ και συνεχίζουν να παλεύουν μαζί με τα μέλη τους, ώστε να διασωθεί σε μια πολύ δύσκολη περίοδο το δικαίωμα των χρηστών στην απεξάρτηση, μακριά από κάθε ουσία, μέσα από υπηρεσίες θεραπείας, εκπαίδευσης, επαγγελματικής κατάρτισης και κοινωνικής επανένταξης.
Οι αποδέκτες υπηρεσιών του ΚΕΘΕΑ, στην κοινωνία και τη φυλακή, το 2013 ανήλθαν σε13.500 άτομα, χρήστες ουσιών και μέλη οικογενειών.
«Η οικονομική και κοινωνική κρίση εντείνει τα φαινόμενα της χρήσης ουσιών και του κοινωνικού αποκλεισμού, οδηγώντας περισσότερους ανθρώπους στο να ζητήσουν βοήθεια από τα προγράμματα απεξάρτησης. Οι εξελισσόμενες ανάγκες των εξαρτημένων και των οικογενειών τους και τα συνεχή αιτήματα από τις τοπικές κοινωνίες για νέα προγράμματα, προϋποθέτουν περισσότερους οικονομικούς και ανθρώπινους πόρους», επισημαίνει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή του το ΚΕΘΕΑ.